perjantai 4. maaliskuuta 2016

Työpäivämme

Hei kaikille!

Tässä kerron teille millainen oli meidän tavanomainen työpäivä.

Työaikamme vaihteli työn määrästä riippuen. Pääasiassa aloitimme työt aina klo 10, mutta poikkeuksia oli jolloin aloitimme aikasemmin kuten klo 9 tai 8.15

Meille opastettiin heti alusta asti mitä meidän pitäisi tehdä. Ensimmäisenä tulisi tarkistaa yrityksen avoin sähköposti ja ohjata työntekijöille kuuluvat viestit. Jos sähköpostissa oli tiedostoja liitettynä, katsoimme mitä niissä on ja täydensimme niistä tiedot yrityksen sisäiseen järjestelmään.

Sähköpostin tarkistamisen jälkeen saimme muita töitä joihin kuului yleensä työpaikkojen lisääminen nettiin, yhdistää tiedostoja yhteen ja lisätä ne sitten valmiina tietokantaan sekä tehdä haastattelu arkkeja kandidaateista.

Ruokatauon pidimme yleensä klo 12-13 välillä.

Työpäivä loppui aina silloin kun olimme saaneet valmiiksi annetut tehtävämme. Yrityksellä on nyt kiireisintä aikaa ikinä historiansa aikana, joten deadlineja oli pakko noudattaa. Lisäksi aikaerot eri maiden väleillä aiheuttivat välillä meille pitkiäkin päiviä.

Pääsimme lähtemään töistä yleensä klo 17-18 aikaan muuutamia poikkeuksia lukuunottamatta.

Saimme pitää muutama etäpäivän silloin kun työnantaja katsoi, että osaamme tehdä sen päiväiset työt taloltamme käsin.

Kulttuuri


Hei taas !
Täällä ollessani hämmästyin kuinka erilainen kulttuuri täällä on verrattuna Suomeen. Suurimpia kulttuuri eroja ovat selkeästi: liikenne-, asumis-, ruoka- sekä elämäntapakulttuuri.
Liikennekulttuuri
Täällä moottoritiellä on 4 eri kaistaa, joten kaistoilla ei ole täällä läheskään niin suurta merkitystä kuin Suomessa. Parhaimillaan niin leveällä tiellä oli 6 ajoneuvoa rinnakkain. Liikenne valoissa skootterit ohittelevat autot puikehtimalla autojen väliin. Nopeusrajoitukset määräytyvät liikenteen mukaan eli hiljaisilla teillä ajetaan normaalia kovempaa.
Asumiskulttuuri
Täällä ei ole yhtä hyvät eristykset taloissa kuin on Suomessa.  Äänet ulkoa kuuluvat sisälle melkein yhtä kovaa kuin olisit itse ulkona. Thaimaassa on paljon köyhiä, jotka asuvat pienissä kodeissa, jossa yleensä on peltikatto muutamien keppien varassa. 

Ruokakulttuuri
Thaimaassa syödään riisiä vähintään yhtä paljon kuin suomessa perunaa. Riisiä viljellään Thaimaassa todella paljon, jonka vuoksi se on todella halpaa. Tyypillinen thaimaalainen ruoka-annos on: riisiä, kanaa sekä tulista kastiketta. Lähes kaikki thaimaalainen ruoka on tulista. Moni thaimaalainen ruoka on curry- pohjaista. Ravintolassa kun tilaa thaimaalaista ruokaa sekä vettä tai kokista niin hinta on euroissa noin 3-4e.

Elämäntapakulttuuri
Thaimaalaisten periaate on sellainen, että varallisuudesta riippumatta seuraavista asioista ei tingitä. Ne ovat televiso, älypuhelin sekä auto tai skootteri. Ne ovat tärkeämmät kuin vaatteet, talo tai hyvinvoinnin ylläpitäminen.
Kaikki thaimaalaiset ovat olleet todella ystävällisiä sekä kohteliaita. He tekevät töitä jatkuvasti eikä heillä ole paljon vapaapäiviä. 

torstai 3. maaliskuuta 2016

Asuinpaikka

Hei taas lukijoille!

Asuinpaikkamme on Hua hinissa, joka sijaitsee noin 200km päästä Thaimaan pääkaupungista Bangkokista etelään. Asukkaita Hua hinissa on noin 45 000 henkeä. Kaupunki kuuluu Thaimaan vanhimpiin rantalomakohteisiin. Hua hinissa on myös paljon erilaisia kauppoja, paljon erilaisia ravintoloita sekä hyvät mahdollisuudet pelata golfia.

Asuinpaikka sijaitsee noin 14km päästä Hua hinin keskustasta, joten olemme käyttäneet takseja päästäkseen sinne. Täältä läheltä löytyy silti muutamia ravintoloita, missä olemme käyneet syömässä sekä kauppoja, josta olemme tarvittaessa ostaneet vettä, eri hedelmiä sekä muuta.

Blogin ohessa näette kuvia talostamme.


Terassimme sohvaryhmä, jossa olemme jotkut illat istuneet, pelanneet korttia sekä jutelleet niitä näitä.
Näkymä talomme terassilta. Yhdellä tontilla on aina 4 asuntoa. Asunnot ovat kaikkien vuokrattivissa.

Keittiömme. Ruokaa ei ole tarvinnut paljon laittaa, koska paikallinen ruoka täällä on ollut edullista. Aamupalamme syömme pääosin keittiössa tai terassilla, mutta muulloin olemme syöneet muualla.


Kuva olohuoneestamme. Vapaa-aikanamme vietämme päivisin enemmän aikaa ulkona, joten sohvalla istuminen on jäänyt vähemmälle käytölle 

Kuva otettu sohvan läheltä. Tv:stä emme ole katsoneet muuta kuin elokuvia joskus iltaisin.

keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Työpaikkamme

Maisemat toimistolta
Yrityksen logo
Hei taas! 

Aloitimme työskentelyn yrityksessämme keskiviikkona 10.2. päivä. Yrityksen nimi on Professional Connectios. Professional connectionsProfco” on kansainvälinen terveydenhuollon työntekijöiden rekrytointitoimisto. Profco on perustettu vuonna 1995 ja sillä on toimipisteitä ympäri maailmaa ( Helsinki, Dublin, Lontoo, Hua hin).Yritys pääasiassa rekrytöi Lähi-itään (Saudi-arabia ja Qatar) Australiaan ja Iso-Britanniaan.

Olemme tänä aikana keskityneet pääasiassa sairaanhoitajien rekrytointiin, mutta olemme myös osallistuneet haastatteluihin sekä työpaikkojen päivittämiseen Profcon sivuilla. Työnkuvamme oli laaja ja pääsimme harjoittelemaan koko rekrytointiprosessin kulkua alustaloppuun.

Olemme tähän mennessä työskennelleet pääasiassa Profcon toimipisteellä Hua hinissa. On myös ollut muutamia päiviä, jolloin olemme saaneet tehdä töitä talolta käsin. 

Työpiste

maanantai 15. helmikuuta 2016

Ensiaskeleet

Hei kaikille lukijoille!

Lähdimme Aleksin kanssa 8.2. kohti Thaimaata. Lentomme lähti hieman myöhässä, mutta se ei haitannut tunnelmaa. Lento oli pitkä, mutta aika kului hyvin elokuvien sekä koneen tarjoilujen parissa .

Ensimmäinen ongelma tuli laskeuduttuamme kun huomasimme, että koneessa ei jaettu maihintulokaavakkeita. Muutkin matkustajat huomasivat asian ja olivat hieman huolissaan siitä. Meidän onneksemme löysimme ne ennen passitarkastusta. Kaavakkeita jaettiin Finnairin unohduksen takia passitarkastuksen lähellä, joten maihin tulo sujui lopulta vaivattomasti. Kun saimme laukkumme, lähdimme taxilla kohti Hua Hinia, jossa talomme sekä työpaikkamme sijaitsevat.